ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Τι είναι καλό να προσέχουμε στις διαδικτυακές μας αγορές

estro στις 30-05-2022
Τι είναι καλό να προσέχουμε στις διαδικτυακές μας αγορές

Πολλά είναι τα οφέλη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Πρώτα από όλα ο χρόνος που εξοικονομούμε αλλά και η μεγάλη ποικιλία και δυνατότητα επιλογής αφού έχουμε πρόσβαση σε τόσα καταστήματα μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας.

Το ότι δεν έχουμε όμως την δυνατότητα να δούμε από κοντά και να προβάρουμε αυτό που επιλέγουμε, αν πρόκειται για ένδυμα ή αξεσουάρ, αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα. Γι' αυτό λοιπόν, όσο καλές και αν είναι οι φωτογραφίες που βλέπουμε, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής.

Έτσι βγαίνουμε από την αμφιβολία για το αν πράγματι αξίζει να αγοράσουμε κάτι από το διαδίκτυο, γιατί μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που είδαμε, να έχει κάποιο ελάττωμα ή απλώς να μη μας “πάει” .Εκτός λοιπόν, από την δυνατότητα επιστροφής, σας δίνουμε παρακάτω άλλα τρία σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσετε προτού προχωρήσετε σε αγορά από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα:☑ Να υπάρχει φυσική έδρα.☑ Να υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας☑ Να υπάρχει στη γραμμή διευθύνσεων το κατάλληλο πιστοποιητικό ασφαλείας.

Θα σας συμβουλεύαμε να κάνετε μια ερώτηση, με ένα email, προτού προβείτε σε αγορά, για να επιβεβαιώσετε την διαθεσιμότητα, τον τρόπο αποστολής και ό,τι άλλο εσείς θεωρείτε αναγκαίο.

Τέλος και σχετικά με τις πληρωμές, καλό είναι να έχετε μια προπληρωμένη κάρτα που θα χρησιμοποιείτε για αγορές στο διαδίκτυο, αλλά και η τραπεζική κατάθεση καθώς και η μέθοδος της αντικαταβολής, όταν αυτή υποστηρίζεται από το κατάστημα, είναι εξίσου αξιόπιστες όταν ισχύουν όλα όσα αναφέραμε παραπάνω.

Για περισσότερες πληροφορίες σας παραπέμπουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνήγορου του καταναλωτή και προστασίας του καταναλωτή.

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP